Projekt łączący w sobie otwartą dla wszystkich część festiwalową, w ramach której polskie browary rzemieślnicze zaprezentują produkty, oraz warsztaty, prezentacje, panele dyskusyjne poświęcone produkcji i historii piwa.
Podczas trzech dni mieszkańcy Nysy i okolic będą mogli wybierać spośród setek starannie wyselekcjonowanych piw lanych, oraz wielu butelkowych, pochodzących z najlepszych browarów polskich i europejskich.
Festiwal pomoże udoskonalić receptury domowym piwowarom, zarówno tym doświadczonym jak i stawiającym pierwsze kroki w kontakcie z kraftem.
Dla laików zostaną zorganizowane warsztaty omawiające różnicę miedzy piwem koncernowym, a rzemieślniczym. W każdy dzień odbędą się atrakcyjne konkursy tematyczne o znajomości piwa i jego historii w Polsce i na świecie.
Na festiwalu pojawią się również Food Trucki. Serdecznie ZAPRASZAMY! Impreza potrwa trzy dni, od 20 do 22 września.
Piątek (20.09)
godzina 15:00-23:00
Sobota (21.09)
godzina 12:00-23:00
Niedziela (22.09)
godzina 12:00-20:00
wstęp wolny